به مناسبت روز درختكاري و هفته منابع طبيعي:

مراسم روز درختكاری و افتتاح چند طرح تحقيقاتي و توليدي در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

کد خبر: 164 تاریخ انتشار: 1394/12/17
دکتر متولی گفت: «در دین مقدس اسلام طبیعت به ویژه گیاهان و درختان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند و انسان را به استفاده صحیح و اصولی از این نعمت‌های الهی دعوت می‌کنند.»

به گزارش روابط عمومی واحد نور، در آستانه فرا رسیدن بهار طبیعت و به مناسبت 15 اسفند سالروز تأسيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد نور و روز درختکاری کاشت تعداد زیادی اصله نهال توسط دانشگاهیان در واحد نور انجام گرفت.

در این مراسم دکتر صدرالدین متولی رئیس واحد نور به همراه معاونین و جمعی از استادان، کارکنان و دانشجویان به مناسبت گرامیداشت روز درختکاری با حضور در محوطه دانشگاه اقدام به کاشت چندین اصل درخت و نهال نمودند.

رئیس واحد نور در این مراسم با تأکید بر حفظ و گسترش فضای سبز و احترام به منابع طبیعی بیان داشت: «نامگذاری ۱۵ اسفند به عنوان روز درختکاری فرصت مناسبی برای توسعه فضای سبز در محیط های آموزشی، اداری و دانشگاهی می باشد.»

دکتر متولی افزود : «درخت و طبيعت يکی از مظاهر خلقت خداوند و نمودی از بهشت می باشند و وظیفه همه ماست که از اين نعمت خدادای مواظبت و مراقبت کنيم. همه باید برای حفظ محیط زیست و پاکی آن تلاش کنیم و هفته منابع طبیعی نیز فرصت بسیار ارزنده ای برای احیای فضای سبز و توسعه محیط زیست است.»

وی گفت: «روز درختکاری نشانه انس انسان با طبیعت و فرصت دوباره تعظیم در برابر خداوند و زیبایی بی بدیل آفرینش است. منابع طبیعی هر جامعه ثروت گران‌بهایی است که به نسل حاضر تنها تعلق نداشته بلکه میراثی است که برای آیندگان باقی می‌ماند.»

رئیس واحد نور افزود: «منابع طبیعی به عنوان مهم ترین منابع ملی هر کشور و بستر حیات و استقلال آن محسوب شده و برای تعالی و رشد جامعه مورد نیاز است.»

وی با بیان اینکه حیات بشری بدون منابع طبیعی امکان‌پذیر نیست تصریح کرد: «به دلیل بهره‌برداری‌های غیر اصولی و نابخردانه بشر از این موهبت الهی مثل تخریب، تعرض و ... فرسایش خاک و جنگل‌ها را شاهد هستیم که منجر به مشکلات عدیده‌ای از جمله کمبود آب و غذا در آینده خواهد شد.»

وی خاطر نشان كرد: «در دین اسلام تخریب جنگل و مراتع و قطع درختان نوعی فساد بر روی زمین قلمداد شده‌ و پیامبر گرامی اسلام در موقع جنگ یاران خود را به دوری از نابودی مراتع و جنگل‌ها سفارش می‌کردند.»

لازم به ذکر است به مناسبت سالروز تاسيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد نور و روز درختکاری200 اصل نهال بومی استان در فضای سبز و محوطه دانشگاه آزاد اسلامی نور کاشته شد.

دكتر متولي همچنين در مراسم افتتاح طرح پرورش كشت قارچ اظهار كرد: «در راستای ترویج و توسعه طرح های اقتصادی دانش‌بنیان، درآمدزایی و کاهش وابستگی به شهریه طرح پرورش کشت قارچ در واحد نور کلید خورد.

وی گفت: «وجود تجهیزات و لوازم مناسب در پرورش این محصول بسیار حائز اهمیت است که خوشبختانه این مهم با تلاش و تحقیقات مناسب ایجاد شده و زمینه ساز بستری مناسب برای تولید قارچ در واحد نور شده است.»

وی ادامه داد: «شکل کلی سالن کشت و مناسب بودن آن برای حمل کمپوست ها از بخش های مهم پرورش قارچ است.»

رئيس واحد نور از اجرای طرح تحقیقاتی تولید کود ورمی کمپوست جهت بازیافت ضایعات گیاهی و آلی با هدف مبارزه و خنثی‌سازی اثرات نامطلوب زباله‌ها و تبدیل آنها به کود در این واحد دانشگاهی خبر داد.

دكتر متولي خاطرنشان کرد: «طرح تحقیقاتی بررسی امکان تولید کود بیولوژیکی ورمی کمپوست برای بازیافت ضایعات گیاهی و آلی توسط اين واحد دانشگاهي درحال انجام است و به مراحل پایانی خود نزدیک می‌شود.»

وي همچنين از افتتاح توليدي گل و گياه در اين واحد دانشگاهي خبر داد. اين توليدي كه با حضور اعضاي هيئت رئيسه، استادان، كاركنان و دانشجويان به بهره برداري رسيد از نوع دو قلوی به هم پیوسته هلندی به مساحت 3000 مترمربع بوده و دارای پنجره های سقفی است که به وسیله چرخ دنده وگیربکس باز و بسته می شود و از پوشش پلاستیک يووي دار پوشیده شده است.

دكتر متولي در مراسم افتتاح با تقدیر از اقدامات انجام شده گفت: «در راستای اهداف و سیاست های دانشگاه در خصوص کاهش وابستگی به شهریه، واحد نور دارای پتانسیل های زیادی است که می تواند در اين امر نقش مهمی ایفا کند. در اين واحد طرح های اقتصادی و خودکفایی خوبی انجام شده که در آینده نزدیک نیز طرح های دانش بنیان بزرگی انجام خواهد شد و بخشي از محصولات تا پايان سال جاري وارد بازار خواهد شد.»

برچسب‌ها : توليد قارچ - روز درختكاري - هفته منابع طبيعي

آمار بازدید       امروز: 442    ديروز: 706    اين ماه: 3218    تاکنون : 795245