در همايش اقتصاد مقاومتي صورت گرفت:

بیانیه همایش توسعه منطقه ای مازندران با رویکرد اقتصاد مقاومتی

کد خبر: 322 تاریخ انتشار: 1396/1/28 نویسنده: نبی خلیلی
دبیر همایش و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور بیانیه همایش توسعه منطقه ای مازندران با رویکرد اقتصاد مقاومتی را در 11 ماده و 6 بند قرائت کرده است که متن کامل بیانیه به شرح ذیل است:

1-كليه شركت كنندگان در همايش بويژه دانشگاهيان، مسئولين و نمايندگان محترم مجلس اعلام مي دارند در سالي كه از سوي مقام معظم رهبري (دام عزه) بنام اقتصاد مقاومتي، توليد و اشتغال نامگذاری شده است حداكثر تلاش و توان خود را در حمايت از مراكز توليدي بويژه توليدات دانشگاهي و افزايش ظرفيت هاي شغلي به كار بگيرند.

2-شركت كنندگان در همايش بويژه دانشگاهيان توصيه دارند تا اعضاي محترم كميسيون اقتصادي مجلس نسبت به شناسايي، بررسي و اصلاح يا حذف قوانين مانع و متعارض و همچنين تطبيق قوانين موجود با الزامات اقتصاد مقاومتي جهت رفع موانع قانوني و تسهيل سازي در مسير پياده سازي سياست هاي كلي اقتصاد مقاومتي اقدام نمايند.

3-شركت كنندگان در همايش اصرار دارند تا وزارت صنعت ، معدن و تجارت و بويژه اداره كل مربوطه در مازندران، بنگاه هاي زودبازده و پيشرو اقتصادي، برخوردار از توان رقابتي و نوآور بالا كه قابليت تنوع ارائه خدمات و محصولات را دارند بمنظور پيوند ظرفيت هاي اقتصاد ملي و منطقه اي با اقتصاد هاي مكمل كشورهاي همسايه و انتخاب شركاي راهبردي شناسايي، سازماندهي، تقويت و حمايت نمايند.

4- دانشگاهيان اعلام مي دارند، يكي از مهمترين راهبردها براي تحقق افزايش توليد و اشتغالزايي ، اقتصاد دانش بنيان است. لذا بازنگري قوانين و اصلاح ساختار در حوزه صنعت، معدن و تجارت در خصوص اقتصاد دانش بنيان از سوي مجلس و وزارت مربوطه مورد تاكيد است.

5-دانشگاهيان حاضر در همايش با توجه به پايين بودن سهم عملكردي پژوهش از محل توليد ناخالص ملي در سال 95 كه كمتر از 48/. درصد بوده است را با عنايت به سهم 4 درصدي در برنامه ششم، خواستار افزايش عملکردی و پیش بینی بودجه پژوهشي از سوي دولت و تاييد آن از سوي مجلس و علي الخصوص كميسيون تلفيق مي باشند.( در بودجه پيشنهادي در سال 96، 2 هزار ميليارد از جدول 14 از سوي كميسيون تلفيق حذف شده است.)

6-با توجه به اینکه در سال 95 از 7 هزار ميليارد تومان جدول 14 بودجه دولت تنها50 ميليارد تومان تا اسفند ماه برای بخش پژوهش و فناوري هزینه شده است. دانشگاهيان حاضر در همايش در راستاي تحقق نوآوري بمنظور توليد و اشتغال،خواستار وضع قوانين از سوي مجلس جهت الزام آور بودن استفاده از بودجه پژوهشي در دولت و نيز استفاده از آن فقط براي تحقيق، پژوهش و نوآوري و تاكيد بر عدم استفاده از آن براي ساير فعاليت ها مي باشند.

7- دانشگاهيان حاضر در همايش با اعتقاد به ايجاد و فعاليت دانشگاه نسل سوم يا دانشگاه كارآفرين و با توجه به ضعيف بودن دفاتر ارتباط با صنعت در دانشگاه ها و همچنين ضعيف بودن پژوهش و توسعه(R & D) در صنايع، خواستار وضع قوانين الزام آوراز سوي مجلس براي داشتن مشاور دانشگاهي براي صنايع و نيز همكار صنعتي براي دانشگاه ها مي باشند.

8- شركت كنندگان در همايش در راستاي افزايش توليد و اشتغال خواستار حمايت ويژه از نوآوري ها و توليدات دانشگاهي و صنايع با تخصيص وام هاي ارزان قيمت و بازپرداخت طولاني مدت از اعضاي كميسيون اقتصادي مجلس و نمايندگان محترم دولت می باشند.

9- شركت كنندگان در همايش اعلام مي دارند بومگردي در مازندران راهي جهت تحقق اشتغالزايي است لذا موارد ذيل مورد تقاضاست:

الف- بازنگري و اصلاح قوانين توسعه صنعت ايرانگردي و جهانگردي ( همانند عوارض، حق انشعابات برق ، آب ، گاز و ... كه به نرخ صنعت دريافت مي شود.)

ب- تشكيل صندوق توسعه گردشگري و تخصيص بخشي از درآمد ها از محل توليد ناخالص ملي به آن

ج – لزوم تدوين سند توسعه گردشگري كشور و نيز استان مازندران و حتي شهرستان ها با توجه به محورهاي متعدد گردشگري چون گردشگري دريايي، روستايي، شهري، اكوتوريسم (بومگردي) و ... به جهت جلوگيري از پيامد هاي منفي گردشگري

د– جلوگيري از دولتي كردن گردشگري و تقويت بخش هاي خصوصي در اين زمينه و تاكيد بر نقش هدايتي ، حمايتي و نظارتي دولت در بخش گردشگري

10- دانشگاه آزاد اسلامي واحد نور داراي قابليت ها و توانمندي هاي متعددي مي باشد لذا:

الف- با توجه به  موقعيت خود در مركزجغرافيايي استان، امكانات،  توانمندي هاي فيزيكي، علمي، پژوهشي و آموزشي خود علي الخصوص در مقاطع كارشناسي ارشد و دكتراي تخصصي خواستار ايجاد مركز تحقيقات و برگزاری دوره هاي آموزش کوتاه مدت برای کارکنان استانداري ،فرمانداری ها،شهرداری ها، ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري، صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادي و دارايي استان مازندران در این واحد دانشگاهی مي باشد.

ب- این واحد دانشگاهی خواستار مطالعه پهنه بندي خطرات طبيعي در سطح استان، افزايش تاب آوري مناطق در مقابل مخاطرات طبيعي ، ايجاد مديريت واحد و مشخص براي سواحل و شهر ها از نمايندگان محترم مجلس، دولت وبویژه استاندار محترم مي باشد.

11- ساكنين شهرستان نور و همشهريان حاضر در اين همايش، خواستارحذف مشکلات کشاورزی و پشتیبانی کامل بیمه کشاورزی و تقويت زيرساخت هاي شهري و روستايي در امور راه هاي ارتباطي، شبكه هاي آبرساني، برق رساني و علي الخصوص احداث هتل بيمارستان با توجه به طبيعت بكر و مفرح شهرستان مي باشند.

اين بيانيه در 11 ماده و6 بند دربیست وششم فروردين ماه سال 1396 در حضوررئیس و اعضاي محترم كميسيون اقتصادي مجلس،استاندار محترم مازندران، معاون محترم وزارت اقتصاد، قائم مقام محترم وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاون محترم موسسه پژوهشهای اقتصادی وبرنامه ریزی وزارت جهادکشاورزی، مديران استاني، دانشگاهیان و شركت كنندگان همايش توسعه منطقه اي مازندران با رويكرد اقتصاد مقاومتي در سالن همايش هاي دانشگاه آزاد اسلامي واحد نور با ذکر صلوات بر محمد و آل محمد قرائت و مورد تاييد قرار گرفته است.

براي همه عزيزان آرزوي توفيق روزافزون الهي داريم.

دکتر صدرالدین متولی

دبیر همایش

برچسب‌ها : بيانيه همايش توسعه منطقه اي - دبير همايش - رویکرد اقتصاد مقاومتی را در 11 ماده و 6 بند

آمار بازدید       امروز: 500    ديروز: 507    اين ماه: 1007    تاکنون : 845023